Stafi

Blend Hyseni

Hulumtues i Lartë

Blend Hyseni është hulumtues i lartë në Njësinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm Ekonomik dhe Social të Institutit GAP. Blendi iu bashkua institutit GAP në prill të vitit 2015. Ai ka përfunduar studimet e Magjistraturës në Ekonomiks në Universitetin e Alabama-ës ndërsa Baçelor në Ekonomiks, Statistikë dhe Politikë Publike nga Rochester Institute of Technology (RIT) në Kosovë. Para diplomimit, ai punoi si asistent hulumtues në Qendrën për Energji dhe Burime Natyrore, si dhe konsulent në një projekt të financuar nga GIZ, duke ofruar mbështetje përmes analizave sektoriale në Komisionin e Buxhetit dhe Financave të Kosovës gjatë diskutimit të buxhetit. Ai ishte gjithashtu president i Klubit të Ekonomistëve në RIT në Kosovë ku organizoi forume ekonomike, konferenca dhe ligjërata.

 

GAP Donatorët

Swedish International Development Cooperation Agency National Endowment for Democracy Rockefeller Brothers Fund Open Society Institute Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë