Kosova dhe CEFTA: të jesh apo të mos jesh?

18/03/2011

Instituti për Studime të Avancuara GAP publikon analizën me titull “Kosova dhe CEFTA: të jesh apo të mos jesh?”.

Analizën e Institutit GAP mund ta lexoni duke klikuar ketu; 

Shkarko dokumentin:

Në këtë punim kemi analizuar pozitën e Kosovës në kuadër të CEFTA-s, performancën tregtare të Kosovës para dhe pas hyrjes së Kosovës në CEFTA, përfaqësimi, vulat dhe bllokada e Serbisë dhe Bosnjës ndaj produkteve kosovare.

 

Në fund të analizës, Instituti GAP ka dhënë rekomandime për institucionet kosovare se si ti qasen problemi të CEFTA-s.