Stafi

Bekim Salihu

Analist Politikash

Bekimi është Analist Politikash në Institutin GAP. Ai iu bashkua Institutit GAP në maj 2012. Deri në vitin 2015 ka shërbyer si Hulumtues dhe ka menaxhuar projektin për qeverisje lokale. Nga 2015 deri në 2021 Bekimi ka qenë Hulumtues i lartë, për të marr nga kjo kohë poziten analist i politikave. Bekimi mban graden Master në drejtimin ‘Politikë Ndërkombëtare’ në Universitetin e Prishtinës. Para kësaj, ka përfunduar studimet Baçelor në Shkenca Politike në Universitetin e Prishtinës (2001-2004). Bekimi ka punuar si gazetar në Rrjetin Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) dhe në gazetën “Koha Ditore”. Gjithashtu për dy vite ka qenë bashkëpunëtor i rregullt në Kosovë, i gazetës shqiptaro-amerikane “Illyria” me seli në New York.

 

GAP Donatorët

Swedish International Development Cooperation Agency National Endowment for Democracy Rockefeller Brothers Fund Open Society Institute Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë