Stafi

Blendi Hasaj

Drejtor Ekzekutiv

Blendi Hasaj është Drejtor Ekzekutiv në Institutin GAP. Nga viti 2021 deri në mars të vitit 2022 ai ishte Këshilltar për Menaxhimin e Financave Publike në projektin e USAID për Qeverisje Ekonomike në Kosovë. Blendi ka shërbyer edhe më herët në Institutin GAP si Hulumtues dhe Hulumtues i Lartë për katër vite (2017-2021). 

Blendi ka përfunduar studimet e Magjistraturës në Ekonomiks në Unviersitetin e Hajdelbergut në Gjermani, si dhe studimet Baçelor në Ekonomiks dhe Statistikë në Institutin për Teknologji të Roçesterit dhe Universitetit Amerikan në Kosovë. Si student ka fituar çmimin studenti më i mirë i gjeneratës në drejtimin e Ekonomiksit dhe Statistikës. Para se ti bashkohej GAP-it Blendi ka qenë i angazhuar si ekspert në projekte të GIZ, Social Impact dhe organizatave tjera. Ndërsa, në periudhën 2011-2014 ka punuar për tre vite e gjysmë si Bashkëpunëtor Kërkimor në Qendrën për Energji dhe Resurse Natyrore të Universitetit Amerikan në Kosovë. 

 

 

GAP Donatorët

Swedish International Development Cooperation Agency National Endowment for Democracy Rockefeller Brothers Fund Open Society Institute Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë